Publicaties

Talentbenadering boven alles

Talentbenadering boven alles

Op je talenten kunnen werken is noodzakelijk om het verschil te kunnen maken. " Kringwinkel Hageland zet voluit in op dat motto.  Alle medewerkers vullen er een talententest in en uit de talenten die daaruit zichtbaar worden, maken de teams een taakverdeling op. "We hebben ook onze arbeidsorganisatie geheel hertekend.  Medewerkers kunnen proeven van verschillende soorten jobs om dan uit te komen op een rol die hen op het lijf geschreven is", stelt HR-manager Dominique Dauwen.

"Ik geloof er sterk in dat je mensen moet inzetten op hun talenten.  Je doet mensen groeien als ze kunnen werken op hun interessegebieden.  Zo krijg te tevreden medewerkers en ook tevreden klanten.  Op lange termijn is het onhoudbaar om tegen je natuur in te gaan", stelt Dominique Dauwen.  Daarmee voert hij competentieontwikkeling niet af.  "Er bestaat haat geen job waarin je alles graag doet.  Sommige competenties moet je ontwikkelen om je droom te kunnen waarmaken.  Dus ja, een freelance journalist moet ook zijn boekhouding op punt krijgen".

... lees het volledige artikel, gepubliceerd door HR-wijs, door op onderstaande knop te klikken.

De Kringwinkel Hageland zet mensen in op hun sterktes en talenten.  Dat gebeurt onder andere via heroriëntering.  Tevreden medewerkers is het doel.  HR-verantwoordelijke Dominique Dauwen is de mede-architect van het talentgerichte personeelsbeleid.

De Kringwinkel Hageland is een sociale tewerkstellingsplaats op weg naar het statuut van maatwerkbedrijf.  Het combineert de fysieke winkels van Diest, Aarschot & Tienen met twee onlineshops.  Personeelsverantwoordelijke Dominique Dauwen werkt ontwikkelingsgericht en bouwt aan een personeelsbeleid gebaseerd op talent:"We hebben een economische en een sociale doelstelling.  Je kan stellen dat we goederen en mensen nieuwe kansen geven.  We zoeken in tijden van krapte niet naar witte raven.  We kijken uit naar mensen die potentieel hebben en witte raaf kunnen worden door hun competenties te ontwikkelen.  Wie bij ons team past, is welkom.  Wat nadien gebeurt zoeken we samen uit.

Stappenplan

Talentgerichtheid en welzijn zijn de doelstellingen van het HR-beleid.  Bij de Kringwinkel Hageland worden mensen ingezet waar dat het beste kan voor hen en het bedrijven: "We proberen onze medewerkers terug aan de slag te krijgen in de reguliere economie.  Daarvoor zetten we in op hun capaciteiten en ...

 

klik voor het volledige artikel, gepubliceerd door ETION, op onderstaande knop.

                       Ontwikkel je
                  
eigen witte raaf

LUBBEEK – Aan Gellenberg is maandag de medische groepspraktijk Flow geopend. Het is de uitgebreide opvolger van praktijk Vilette. Je kan er terecht voor lichamelijke en emotionele behandeling, voedingsbegeleiding, coaching en groepslessen.

De nieuwe groepspraktijk Flow is een multidisciplinaire praktijk voor jong en oud. “We bieden een antwoord op zowel lichamelijke als emotionele problemen en ervaringen”, vertelt initiatiefneemster Ann Vilette. De osteopaat was jarenlang actief in de gemeente met groepspraktijk Vilette (kine en osteo) maar door de sterke groei was de voormalige locatie verderop aan de Dorpsstraat te klein geworden. “Ik ben dan op zoek gegaan naar een nieuw pand dat ik gevonden heb aan Gellenberg. In de nieuwbouw bleek heel wat meer mogelijk, waarop we beslist hebben het aanbod van medische disciplines uit te breiden met een psychologe, voeding-en lifestyle coach, loopbaanbegeleider, sport-en ontspanningsmassage, craniosacraaltherapie en de groepslessen. Met dit laatste willen we een uitgebreid en flexibel aanbod voorstellen.  Mensen kunnen de gewenste lessen boeken en combinaties maken van verschillende lessen”, luidt het.

Overleg

Patiënten zullen in de groepspraktijk terecht kunnen bij 15 specialisten. “Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om goed én gezond in je vel te zitten. Daarom begeleiden we de patiënten actief en op het juiste tempo (opnieuw) naar het grootste potentieel. Dankzij voortdurend overleg tussen de ervaren therapeuten is een nauwkeurige opvolging gegarandeerd”, luidt het nog.

Flow

 “Flow” refereert volgens Vilette naar een toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden met gerichte energie en volledige betrokkenheid, en daarbij zijn of haar activiteiten succesvol uitvoert. “Wij willen betrokken zijn bij onze patiënten en hen helpen om hun doelen te bereiken. We willen ze met andere woorden in hun “flow” laten komen”, besluit Ann.

 

Alain Trappeniers7 mei 2019 -

Stress & Burn-out

Een praktische gids doorheen de complexiteit

©2019 by DreAm & DO. Proudly created with Wix.com